Copenhagen Games: The Biggest eSport in Denmark

Esport: Copenhagen Games vækster og rykker ind i Bella Center Copenhagen i påsken 2018

Er man til esport med tusindvis af gamere, turneringer og super stemning, så er der godt nyt derude! Den 28. marts 2018 rykker Copenhagen Games nemlig ind i Københavns største udstillings- og kongrescenter, Bella Center Copenhagen, med plads til flere tusinde gamere, der aktivt kan tage del i årets mest underholdende esport event med spillere i verdensklasse. Og med den nye placering realiseres en gammel drøm, siger en af initiativtagerne, Zahid Butt.

I dag er computerspil ikke længere noget, der foregår i mørke teenageværelser eller på små net cafeer med computeren og colaen som eneste makker. Faktisk brugte danskerne allerede i 2014 mere end 1,5 milliard kroner på computerspil, og tallet er støt stigende, alt imens spillene efterhånden er blevet ’allemandseje’. Esport, eller computerspil i konkurrenceform, er samtidig blevet professionaliseret, og de store fysiske esport arrangementer tiltrækker topspillere og publikummer i tusindvis, ikke mindst i København.

En af de største danske esportevents af slagsen, Copenhagen Games, forventes i 2018 at sætte indtil flere rekorder med et kæmpe udbud af tophold, gode præmier og underholdning for alle. Event Manager hos Copenhagen Games, Zahid Butt, fortæller:
“Det her er en gammel drøm, der går i opfyldelse. Der er sket rigtigt meget siden den første Copenhagen Games fandt sted i 2010, og eventen er vokset voldsomt og vokser fortsat. Øksnehallen har været et rigtigt fint sted, men de sidste tre år har vi brugt hver eneste cm i hallen. Derfor har vi ledt med lys og lygte efter en fysisk større venue, der både kunne tilbyde god beliggenhed og god infrastruktur, og som samtidig kunne rumme flere gæster og udstillere og ikke mindst de mange sideaktiviteter, som de besøgende får adgang til, og som netop gør Copenhagen Games unik. ”

Hos Bella Center Copenhagen ser Messe & Udviklingsdirektør, Malina Lebrecht Hye, frem til det nye samarbejde med en af de helt store spillere i esportsuniverset. Hun siger:
”Esport er et rigtigt godt eksempel på en nye type af events og forretningsområder, som vores branche fremadrettet skal kunne rumme. Derfor har vi besluttet at komme Copenhagen Games i møde med et attraktivt tilbud på leje af Bella Center Copenhagens faciliteter i påsken 2018. Vi ser det som en rigtig god investering og en oplagt mulighed for at være på forkant med fremtidens kunder og at få vist, at Bella Center kan bruges til meget andet end at huse de mere konventionelle udstillinger, messer og kongresser. ”

Alt imens Bella Center Copenhagen er ny samarbejdspartner for Copenhagen Games 2018, har eventen været støttet af Københavns Kommune og Wonderful Copenhagen siden 2012.
Bella Center Copenhagen har, sammen med den nye hovedsponsor Waoo, sikret at flytningen fra Øksnehallen sker så gnidningsfrit som muligt. Hos Waoo ser man frem til eventen, og glæder sig over den voksende interesse for esport. Administrerende direktør Jørgen Stensgaard siger: ”Esport udvikler sig med stormskridt i disse år, og danske esport udøvere kæmper med i den absolutte verdenselite. Den udvikling vil vi gerne støtte op om ved at være med til at skabe gode vækstvilkår for potentielle talenter. Samtidig er gaming blandt danskernes foretrukne underholdningsaktiviteter, så vores engagement i esport ligger i direkte tråd med blandt andet vores fiberbredbånd, som udgør gamingens hjørnesten: stabilitet, hastighed og lav latency. ”

Kort om Copenhagen Games:
Copenhagen Games er Danmarks største esportsarrangement, og når det løber af stablen i Bella Center Copenhagen vil omkring 1500 spillere fra mere end 25 lande, samt forventet over 10.000 publikummer over fire dage leve sig ind i computerspillenes intense univers.
Under arrangementet vil der være mulighed for at deltage i esport turneringer i spil som CS:GO, CS:GO Ladies, Hearthstone, FIFA, Overwatch og League of Legends og derudover vil der være mulighed for at besøge stande i det store expo område m.fl. Der vil være live-streams, interviews og meget andet, som kan følges på www.twitch.tv/esport – og det hele vil foregå i Bella Center Copenhagens store Hal H.

Copenhagen Games er initieret og arrangeret af SLAP.dk, Danmarks største og mest erfarne esport arrangør, som siden 1999 har udført online og offline gaming-aktiviteter året rundt. Med mere end 70 gaming events rundt i Danmark og endnu flere online events, har SLAP.dk og dets mere end 250 dedikerede frivillige været med til at skabe fundamentet for et stærkt og innovativt esport miljø i Danmark.

…og det praktiske:
Detaljer annonceres løbende på www.esport.dk og CopenhagenGames.com
Datoerne for Copenhagen Games 2018 er: Onsdag 28. marts – Lørdag 31. marts 2018.
Program og tider kan ses på hjemmesiden.
Det kræver en entrébillet at komme ind på Copenhagen Games, og den kan enten købes i døren eller online på www.CopenhagenGames.com
Du kan dele din viden om årets vildeste esport event med hashtagget #cphgames

Kort om Bella Center Copenhagen:
Bella Center Copenhagen er med sine 121.800 kvadratmeter og 48 permanente mødelokaler Skandinaviens største messe- og kongrescenter, og afholder events af både national og international karakter samt faste tilbagevendende messer for blandt andet møbel- og interiørdesign, samt mode.

Stedet er beliggende i Ørestad på Amager og er placeret mellem Field’s, Royal Golf Center, Vejlands Allé og Bella Center Station (Metro), der i øvrigt er navngivet efter centeret.
Bella Center er en del af BC Hospitality Group, en af Danmarks største hospitality virksomheder i hotel-, møde- og konferenceindustrien – læs mere på www.bchg.dk

Kontakt information:
Event Manager – Copenhagen Games, Zahid Butt, E-mail: info@slap.dk, tlf.: +45 2812 9333

Messe Udviklingsdirektør Malina Lebrecht Hye via pressechef – Bella Center Copenhagen, Anne Marie Barsøe,
E-mail: anba@bchg.dk, tlf.: +45 3247 2611

Pressekontakt – Waoo, Mia Belland Sølvsten,
E-mail: mbs@waoo.dk, tlf.: +45 4114 4768

Reference: http://www.esport.dk/copenhagen-games-2018-vokser/ 2018