Smuk beliggenhed – imponerende arkitektur

Hotel Koldingfjord ligger midt i den smukkeste natur omkranset af 25 ha fredskov og direkte ned til Kolding Fjord. De imponerende bygninger er nænsomt restaureret – og den klassiske udvendige arkitektur mødes indenfor med tidløs indretning i dansk design. Som hotel og konferenceudbyder anses Hotel Koldingfjord blandt de førende i Danmark. Det er ofte de samme gæster, der kommer igen og igen.

Koldingfjord bliver 100 år: Hotel Koldingfjord fejrer jubilæet med en bogudgivelse

I 2011 er det 100 år siden, at de majestætiske bygninger ved Koldingfjord, som i dag huser Hotel Koldingfjord, blev taget i brug. Det agter Hotel Koldingfjord naturligvis at fejre, og første skridt er udgivelsen af en jubilæumsbog med titlen ”Fra Julemærkesanatorium til internationalt hotel” den 26. november.

”Det er en unik bygning, vi har fået lov at tage vare på. For næsten 100 år siden åbnede her Danmarks første og eneste Julemærkesanatorium for tuberkuløse børn. Pengene til byggeriet kom fra salget af julemærket, der fra og med 1904 blev solgt for 2 øre stykket”, fortæller adm. direktør Peder J. Madsen, Hotel Koldingfjord.

”Da tuberkulosen heldigvis efterhånden var blevet udryddet i Danmark, lukkede Julemærkesanatoriet i 1959, og i stedet flyttede Åndssvageforsorgen ind med en række forskellige institutioner. Efterhånden var Koldingfjord imidlertid utidssvarende, og i 1987 blev bygningerne købt af Sygeplejerskernes Ejendoms Selskab, som stod for en gennemgribende restaurering, inden Hotel Koldingfjord åbnede i 1990”, fortsætter Peder J. Madsen.

Jubilæumsbogen beskriver de tre perioder som sanatorium, åndssvageinstitution og hotel. Den er skrevet af turistmanden, cand.mag. Jørgen Hansen, der selv er fra Kolding, og som bl.a. som direktør for Turismens Fællesråd i 1990’erne var ophavsmand til Margueritruten.

I forbindelse med bogens tilblivelse har Jørgen Hansen været i forbindelse med mere end 40 personer, der gennem årene har haft relation til Koldingfjord som patienter på Julemærkesanatoriet, som medarbejdere under åndssvageforsorgen eller som medarbejdere på hotellet. Disse mange ”vidner” er indbudt til at være med til præsentationen af bogen den 26. november. Parallelt med bogen er der desuden lavet små videointerviews med fire af disse ”vidner”.

Nærmere oplysninger: Adm. direktør Peder J. Madsen, Hotel Koldingfjord, mobil 40 62 40 57 www.koldingfjord.dk