Lone Scherfig, Denmark 2018. 100 min. Drama

‘The Kindness of Strangers’ udspiller sig i New York med nogle af de mest populære skuespillere i udlandet på rollelisten, blandt andre Zoe Kazan, Andrea Riseborough, Caleb Landry Jones og Bill Nighy samt Esben Smed og David Dencik. Ensembledramaet følger en række ensomme eksistenser, som mødes i en tidligere glamourøs restaurant i hjertet af metropolen.

“New York har altid været udgangspunktet for filmen. Jeg skrev noget af den med specifikke områder, sågar gadehjørner, for øje. Byen giver en mulighed for at sidestille ekstravagant luksus og stor fattigdom, sådan at man kan adressere disse temaer uden om dialogen. Men det hele er set gennem en europæisk synsvinkel, en europæisk filmtradition og et europæisk filmsprog, hvilket forhåbentligt kan få filmen til at rejse over grænser.”

Scherfig påpeger selv slægtsskabet mellem ‘The Kindness of Strangers’s og ensemblekomedien ‘Italiensk for begyndere’, særligt på grund af sammensætningen af humor og mørke tematikker.

“Jeg er ældre nu, verden er blevet hårdere, og jeg har fået et internationalt synspunkt, samtidig med at jeg føler mig forpligtet til at gå til alvorlige problematikker. Jeg er også blevet mere frygtløs, når det kommer til at sammensætte humor med tragedie. […] Jeg tror, at det faktum, at filmen åbner festivalen, er bevis på, at den er underholdende. Samtidig er den dyb nok til at være i hovedkonkurrencen. Det gør mig stolt.”

Mere om filmen

‘The Kindness of Strangers’ er skrevet og instrueret af Lone Scherfig. Filmen er produceret af Malene Blenkov for Creative Alliances og Canadas Strada Films med støtte fra Det Danske Filminstitut, Telefilm Canada, DR, Ontario Creates, Copenhagen Film Fund, Det Svenske Filminstitut, Nordisk Film & TV Fond, Entertainment One og Ingenious Senior Film Fund/Apollo Media.

Info: https://www.dfi.dk/nyheder/lone-scherfig-abner-berlinalen-som-forste-dansker-nogensinde